Historiaa

Haapajärven Kamppailuseura ry on perustettu vuonna 1990.

Veijo Toivoniemi järjesti ensimmäisen Karaten peruskurssin kannuslaisen Keijo Simulan johdolla Haapajärven Kaunistolla. Veijo Toivoniemi on seuran kunniajäsen.

Seuran nimi oli Haapajärven Karateseura vuoden 2023 loppuun saakka. Karaten harjoittelu loppui pandemian aikoihin ja nykyisin karate ei ole enää seuran lajivalikoimassa. Tämän vuoksi näimme tarpeelliseksi päivittää seuran nimen.

Haapajärven Karateseuran ohjaajina ovat toimineet:
Veijo Toivoniemi, 1.dan mustavyö ja Petri Ahola, 1.dan mustavyö. Seurassa harjoiteltu karaten tyylisuunta on ollut alusta saakka Wado Ryu.
Krav Magaa seurassa on harjoiteltu vuodesta 2003. Petri Ahola ja Markku Honkanen on Krav Maga Self Defense Instructor koulutuksen saaneita KMG ohjaajajia. Lisäksi kummallakin on naisten ja tyttöjen ohjauksen koulutus ja Petrillä myös lasten ja nuorten ohjauksen koulutus.

Kuntonyrkkeily on ollut lajivalikoimassa vuodesta 2008. Kuntonyrkkeilyohjaajina seurassa toimii Suomen Nyrkkeilyliiton koulutuksen suorittanut Petri Ahola ja Spartan Academyn koulutuksen suorittanut Juha Åvist.

Libre Fightingia on harjoiteltu vuodesta 2018 saakka Joel Mattilan ja Tommi Mäen johdolla.

Kahvakuulaurheilua seurassa harjoiteltiin vuodesta 2013 vuoteen 2020.

Lasten kamppailullinen liikuntakerho aloitti toiminnan 2023 vuoden alussa Erno Röytiön johdolla. Konseptin tarkoitus on tarjota monipuolista toimintaa alakouluikäisille lapsille.

Haapajärven Karateseura aloitti harjoituksen Haapajärven Kiilojen omistamassa Kaunistossa. Vuosien varrella on treenattu mm. Haapajärven lukion liikuntasalissa, Monitoimitalolla ja K.J. Ståhlbergin koulun liikuntasalissa. Viimeiset viisitoistavuotta harjoittelimme haapajärven vanhan uimahallin kuntosalilla, mutta vuoden 2023 alussa rakennus poistettiin käytöstä ja muutimme Haapajärven Työväentalolle.

Seura on ollut aina avoin erilaisille lajeille ja tyylisuunnille. Olemme järjestäneet vuosien varrella erilaisia leirejä ilman laji- ja tyylisuuntarajoja ja mm. Boxing Night tapahtumat 2010 -luvun alussa oli yleisön suosikkeja.