Krav Maga

Krava Maga treenit torstaisin Työväentalolla. Treeneihin pääset mukaan intensiivikurssien kautta tai jos sinulla on aikaisempi kokemus lasjista. Kursseista ilmoitetaan näillä sivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Voit kysyä seuraavasta kurssia myös osoitteesta ahola.petrin@gmail.com. Harjoittelun hinta on 70€ / kausi.

KRAV MAGAN ALKUPERÄ

Krav maga on heprean kieltä ja tarkoittaa kontaktikamppailua. Sen kehitti alun perin Imi Lichtenfeld Israelin puolustusvoimien aseettoman taistelun menetelmäksi suoraviivaisen lähestymistapansa avulla.

Sittemmin Eyal Yanilov on muokannut krav magan myös siviilien sekä poliisi- ja turvallisuusviranomaisten tarpeisiin. Krav maga on laajalti tunnustettu kattavimmaksi realistiseen itsepuolustukseen perustuvaksi järjestelmäksi maailmassa.

KRAV MAGAN KEHITYS

Krav maga muodostuu kolmesta eri osa-alueesta: itsepuolustus, ottelu-/taistelutaidot ja henkilönsuojaus. Käytännössä krav maga on realistinen itsepuolustusjärjestelmä, joka opettaa kaikenlaisten väkivaltatilanteiden välttämistä, ennaltaehkäisyä, torjumista ja niitä vastaan toimimista. Imi kehitti krav maga Israelissa realistisissa olosuhteissa. Imin läheisin avustaja ja korkeimman tason ohjaaja Eyal Yanilov on jatkanut tätä kehitystä Krav Maga Globalin kautta.

KRAV MAGAN OPETTELU

Krav maga on ainutlaatuinen ja johdonmukainen itsepuolustusjärjestelmä. Krav maga ei sisällä perinteisiä tai urheilullisia elementtejä. Sen harjoittelumenetelmät perustuvat ihmisten luonnollisten reaktioiden hyödyntämiseen ja taitojen oppimiseen periaatteiden kautta. Tästä syystä krav magan tekniikat ovat toimivia ja käyttökelpoisia yllättävissä ja stressaavissakin tilanteissa. Krav Maga Globalin tarjoama opetus soveltuu kaikille ja se kehittää fyysisiä, henkisiä, teknisiä ja taktisia ominaisuuksia ja taitoja.

KRAV MAGAN HARJOITTELU

Olennainen osa krav magan harjoittelua on selkeä opetusprosessi ja harjoittelumenetelmät. Krav magan opetussuunnitelma on jaettu eri tasoasteisiin.

KRAV MAGAN HARJOITTELU SISÄLTÄÄ:

 • Kuinka ehkäistä, välttää ja paeta uhkaavia väkivaltatilanteita
 • Kuinka kaatua oikeaoppisesti ja minimoida kaatumisen aiheuttama isku ja mahdolliset vammat
 • Hyökkäämisen lyönnein ja potkuin
 • Jokapäiväisten esineiden käyttämisen itsepuolustuksessa
 • Tekniikoita aseettomia hyökkäyksiä (lyönnit, potkut, heitot, otteet, ym.) vastaan puolustautumiseen
 • Tekniikoita aseellisia (veitset, kepit, ym.) uhkia ja hyökkäyksiä vastaan puolustautumiseen
 • Tekniikoita ampuma-aseilla tehtäviä uhkia vastaan puolustautumiseen
 • Puolustautumista ja kamppailua maassa
 • Puolustautumista useampaa hyökkääjää vastaan
 • Henkilönsuojausta
 • Erityiskoulutusta viranomaisyksiköille

KRAV MAGA – NYKYAIKAINEN JÄRJESTELMÄ TÄMÄN PÄIVÄN TARPEISIIN

Krav magan tekniikat ja periaatteet on kehitetty realistisuus huomioon ottaen. Tarkoituksena on valmistaa selviytymään kaikentyyppisistä väkivaltatilanteista kaikenlaisissa ympäristöissä ja paikoissa, kuten avoimissa ja suljetuissa tiloissa, autoissa, julkisessa liikenteessä, vedessä, hämärässä, epätasaisessa maastossa, jne.

Krav magan harjoittelussa painotetaan lisäksi puolustautumista altavastaajan roolissa ja eri asennoista (seisten, istuen, maaten, liikkeestä jne.). Krav magan harjoittelu soveltuu sekä miehille että naisille lapsesta eläkeläiseen.

Krav magassa on lisäksi omat opetusohjelmansa eri alan ammattilaisille kuten poliiseille, sotilaille, henkilönsuojaus- ja peitetoimintayksiköille, vartijoille, lentoturvallisuushenkilökunnalle jne.

KRAV MAGA – PELASTAA HENKIÄ JA EDESAUTTAA OMAN ELÄMÄNLAADUN PARANTAMISESSA

Krav magan harjoittelu mahdollistaa henkilökohtaisen kehittymisen sekä fyysisesti että henkisesti. Krav magan fyysinen harjoittelu kohottaa kuntoa ja parantaa fyysistä suorituskykyä ja koordinaatiota. Henkisellä puolella harjoittelu auttaa sietämään painetta ja tekemään nopeita ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa sekä selviämään haastavista elämän tilanteista.

Lisätietoja: KMG Finland – Krav Maga Global Finland